Polyarch Studio

Jarun House

  • YEAR : 2021
  • LOCATION : Županići, Jezero Jarun, Zagreb
  • CATEGORY : Residental
  • CREATIVE DIRECTOR : Ana Stanković, Filip Stojanović
  • VISUALIZATION : Polyarch studio

Lokacija

Porodična kuća spratnosti P+1 nalazise u ulici Županići, u prelepom Zagrebačkom kraju, tik uz obalu jezera Jarun. Naša porodična kuća se prostire na parceli od 598 m2.

 

Funkcionalno rešenje

Ova elegantna kuća ima neto površinu od 163 m2 i podeljena je na dnevni i spavaći blok. U prizemlju spavaćeg bloka se nalazi prostrana master spavaća soba sa sopstvenim kupatilom, kao i ostava sa vešerajem. Na spratu se nalaze dve spavaće sobe koje dele pomoćno kupatilo. U drugom delu kuće, u prizemlju, smeštena je moderna kuhinja sa trpezarijom i udobnim dnevnim boravkom. Na ulazu u objekat se nalazi toalet, a zatim sledi trpezarijski prostor, dok su kuhinja i dnevni boravak pozicionirani sa strane. Stakleni portali krase čitav dnevni blok i pružaju predivan pogled na prednji deo dvorišta.

 

Materijalizacija i forma

Po želji investitora, enterijer ove kuće izveden je u modernom luksuznom stilu, sa naglaskom na prirodne materijale poput kamena i drveta. Podovi u trpezariji, dnevnom boravku i spavaćim sobama su obloženi parketom, dok su ulazni deo, kuhinja, kupatila i stepenište obloženi keramikom. Zidovi su glatki, krečeni u belo, a veći deo je obložen drvenom zidnom oblogom od MDF-a, farbanom u crnoj boji ili sa dezenom drveta. Plafoni su dizajnirani kao kombinacija spuštenih gips-kartonskih ploča i talpica sa drvenim dezenom, čime se posebno ističu kuhinja i dnevni boravak.

Nameštaj je izrađen od visokokvalitetnih kompozitnih materijala, MDF-a i univera, u različitim dezenima, u kombinaciji sa staklenim elementima.

YEAR

2021

LOCATION

Županići, Jezero Jarun, Zagreb

CATEGORY

Residental

CREATIVE DIRECTOR

Ana Stanković, Filip Stojanović

VISUALIZATION

Polyarch studio

SHARE PROJECT