Polyarch Studio

Nora House

  • YEAR : 2023
  • LOCATION : Niš
  • CATEGORY : Residental
  • CREATIVE DIRECTOR : Stojković Jovana
  • VISUALIZATION : Stojković Jovana

Lokacija

Višeporodični stambeni objekat, spratnosti Po+Pr+2, u Nišu. 

 

Funkcionalno rešenje

Objekat je ukupne bruto površine oko 445 m2. Sastoji se od tri nezavisne posebne jedinice – stana. Svakom stanu se pristupa iz zajedničkog stepeništa, dok se stanu u prizemlju pristupa i iz pripadajućeg bočnog dvorišta.

U podrumskom delu objekta nalazi se garažni prostor za dva putnička vozila, ostave, kotlarnica i izdvojena prostorija za čuvanje i degustaciju vina.

U prizemnoj etaži nalazi se ulazna partija, dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom, dve spavaće sobe, kupatilo i prostorija za pranje veša. Ovaj stan ima pristup dvorištu sa južne strane objekta i trem ispred dnevnog boravka. 

Na prvom spratu nalazi se drugi stan. Sastoji se od ulazne partije, dnevnog boravka, kuhinje sa trpezarijom, dve spavaće sobe, kupatila i prostorije za pranje veša. Ovaj stan ima izlaz na prostranu lođu na južnoj strani objekta.

Na drugom spratu nalazi se treći stan, koji je po strukturi sličan prethodnim stanovima. Sastoji se od ulazne partije, dnevnog boravka sa trpezarijom i kuhinjom, dve spavaće sobe i kupatila. Takođe, ima izlaz na terasu, koja se nalazi na zapadnoj strani objekta.

 

Materijalizacija i forma

Završna obrada fasade je kontaktna termoizolovana fasada. Fasadna obrada je kombinacija demit fasade i listela.

Podovi se oblažu parketom prve klase ili keramičkim pločicama zavisno od namene prostorije.

Spoljna stolarija je u konstrukciji od petokomornih PVC profila.

YEAR

2023

LOCATION

Niš

CATEGORY

Residental

CREATIVE DIRECTOR

Stojković Jovana

VISUALIZATION

Stojković Jovana

SHARE PROJECT